Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Hypnotherapie? Bekijk hier de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op of maak een gratis kennismakingsgesprek.

Wat voel ik in hypnose?
Cliënten benoemen het als zeer ontspannen, gefocust, diep voelen en of grotere verbinding met het lichaam. Beelden en gevoelens kunnen ook veel sterker worden ervaren.

 

Wat onthoud ik na de sessie?
In principe wordt alles onthouden wat er is gebeurd en gezegd tijdens de sessie. De cliënt hoort wat de hypnotherapeut zegt en kan gewoon zelf antwoorden of praten.


Verlies ik de controle tijdens een sessie?
Wanneer je in trance bent verlies je geen controle. Eigenlijk krijg je steeds meer controle omdat je meer inzicht en energie krijgt.

 

Vertel ik mijn donkerste geheimen?
Jouw onderbewuste zal je altijd beschermen en ook hier ben je in staat alleen de dingen te vertellen die je wilt vertellen. Bij hypnotherapie houd je van het begin tot het einde de controle over wat er gebeurt en doe je niets wat je niet wilt.


Wat als ik dingen ontdek die ik niet wil weten of waar ik nog niet aan toe ben?
Je onderbewuste geeft je niet meer te verwerken dan je aan kunt. Dit is een natuurlijke bescherming van je onderbewuste.

 

Hoe snel kan ik vooruitgaan?
Het tempo waarin je vooruitgaat is afhankelijk van je klacht of wens maar ook van je motivatie en inzet. De meeste mensen kunnen de therapie binnen 5-7 sessie afsluiten. Een gewenst resultaat binnen 2 of 3 sessies is echter zeker geen uitzondering. Een meer langdurig begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Kom ik altijd uit hypnose?
Iedereen komt altijd weer uit hypnose of trance. De hypnotherapeut haalt je eruit of als je het zelf wilt kan je altijd weer zelfstandig terugkeren naar het hier en nu.

 

Kan ik wel in hypnose gaan?
Iedereen met een normale intelligentie en het vermogen zich enigszins te concentreren kan leren om in hypnose te gaan. Motivatie speelt hierbij een grote rol.

 

Voor wie is hypnotherapie geschikt?
Voor iedereen met een goede motivatie en inzet wordt meestal in korte tijd positieve resultaten behaald. De ervaring leert dat de therapie vaak als verrassend en diep ingrijpend wordt ervaren en dat cliënten blij zijn dat ze de sessie hebben meegemaakt.