Hypnotherapeut

Marie van der Ven - Hypnotherapeut
Marie van der Ven

Mijn naam is Marie van der Ven, geboren in 1972 te Delft.


Mijn interesse in de gevoelens en het gedrag van mensen heb ik vanuit huis meegekregen. Ik kom uit een idealistisch gezin waar altijd veel mensen over de vloer kwamen. Al heel jong verbaasde ik me over het feit dat mensen zo verschillend kunnen reageren op dezelfde situatie.

Bij opleidingsinstituut TranceArt heb ik mijn diploma Hypnose & Regressie Therapie behaald. TranceArt is een erkende hypnotherapie beroepsopleiding. Men leert in drie jaar gedegen het vak hypnose- en regressietherapie. De opleiding is bekend om zijn vele praktijksessies en legt veel nadruk op het eigen innerlijke proces.

Daarnaast volg ik jaarlijks diverse bijscholingen. In 2020 heb ik de volgende bijscholingen gevolgd; Nationaal Obesitas Symposium 2020 van het centrum Gezond Gewicht, Eetstoornissen van BivT en Slaapproblemen van de NBVH.

Zelf heb ik vooral geleerd om van denken naar voelen te gaan, van hoofd naar hart. Daarom vind ik het ook zo fijn om mensen te mogen begeleiden om datzelfde proces van denken en voelen en inzicht en ander gedrag te laten meemaken.

Het mooiste aan hypnotherapie vind ik dat het een hele secure therapie is waar creativiteit en mens mogen zijn centraal staat. Al 14 jaar doe ik mijn werk met veel plezier en toewijding.