Afvallen

De methode van afvallen met gebruik van hypnose wordt steeds bekender.


Ons onderbewuste heeft veel meer invloed op ons eet- en drinkgedrag dan we denken. We kunnen nog zo veel wilskracht hebben, maar als er iets in ons onderbewuste is dat een koppeling heeft gemaakt tussen verdrietig voelen en koekjes eten, dan kunnen we nog zo streng zijn voor ons zelf maar het onderbewuste zorgt ervoor dat we uiteindelijk toch naar de koektrommel grijpen.


Wanneer we onbewust overtuigingen hebben die het afvallen saboteren, vallen we zelden blijvend af. Het jojo-effect veroorzaakt dan ook een gevoel van mislukking.


Deze vicieuze cirkel kun je doorbreken door met mildheid te kijken naar eerdere lijnpogingen en nu de echte oorzaken aan te pakken.


De hypnotische maagband gebruik ik niet in mijn praktijk. De reden hiervan is dat ik vind dat hypnotherapie juist uitermate geschikt is om de diepte in te gaan en ook snel kan werken. Waarom zou je dan een suggestie geven van een operatie en niet de werkelijke oorzaken aan pakken.


Uiteraard geef ik tijden de sessies veel suggesties waardoor cliënten al onbewust minder eten met meer plezier en waardering.

Afvallen met Hypnose - Praktijk HaRT

Ik heb gemerkt dat er diverse oorzaken zijn van overgewicht. De invloed van het ouderlijk gezin heeft invloed op hoe we onszelf voeden en waarderen en hoe we geleerd hebben om te gaan met emoties en met stress en spanning.


Soms is het extra gewicht ook een symbolische beschermlaag tegen een wereld met veel verwachtingen.


Het fijne van hypnotherapie is dat cliënten zelf kunnen achterhalen wat hun eigen oorzaken zijn van de gespannen relatie met eten en in de trance veel dieper kunnen voelen dat die relatie te veranderen is. Het gevoel, “Ik ben goed zoals ik ben“ komt ontzettend vaak naar boven tijdens de sessies. Het erkent en gezien worden geeft diepe bevestiging dat gezonde gewoontes weer plaats kunnen nemen.