Hypnotherapie

Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie maakt gebruik van trance om contact te maken met het onderbewuste. Het onderbewuste heeft heel veel invloed in hoe we ons voelen en gedragen in het dagelijkse leven. Vaak voelen we een bepaalde emoties en dan kunnen we toch niet helemaal helder krijgen wat de trigger is van dit gevoel of hoe we het in dit geval het negatieve gevoel kunnen veranderen in een positief gevoel. Het lijkt wel alsof iets ons overkomt.

Met hypnotherapie kan men de oorzaak vinden van de klachten maar ook de hulpbronnen vinden die de klacht doen verminderen of doen verdwijnen. We krijgen veel meer controle. Deze controle begint eigenlijk tijdens de sessie al. Je wordt je bewust van voorheen onbewuste ideeën, overtuigingen, onverwerkte gevoelens en als je die doorlopen hebt heb je veel meer kracht en inzicht om het in de toekomst anders te doen of anders te ervaren.

Hulpvragen Hypnotherapie - Praktijk HaRT

Tijdens de sessie behoud je zelf de controle, de therapeut kan je geen dingen doen die je niet zou willen doen en het onderbewuste geeft soms ook aan dat de tijd bijvoorbeeld nog niet rijp is om naar een bepaalde emotie te gaan.


Er zijn heel veel technieken die de hypnotherapeut kan gebruiken. Enkele voorbeelden zijn directe of niet directe suggesties, associëren, dissociëren, regressietechnieken en visualisaties.


Afhankelijk van de motivatie en in welke fases de cliënt zich bevindt kan het het proces van klacht naar oplossing heel erg snel gaan.

Praktijk HaRT is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). 
Op de website van de NBVH www.hypnotherapie.nl kan je aanvullende informatie vinden.