Hypnotherapie Helpt!

Hypnose was (voor mij) hele fijne manier om 'terug te gaan' naar oude blokkades. Het is niet te vergelijken met de 'hypnose-shows' van theater of tv. Door de geleide meditatie word je in een soort trance gebracht, die vergelijkbaar is met hoe je voelt als je even 'wegdroomt'. Herinneringen zijn daardoor makkelijker bereikbaar. Terwijl je in deze trance bent, blijf je je wel bewust van de omgeving en geluiden om je heen. Door deze therapie kon ik beter bij mijn gevoel komen en dus gevoelsmatig een blokkade herinneren i.p.v. vanuit mijn hoofd de situatie te beschrijven. Het heeft mij daardoor geholpen sneller bij het probleem te komen en het te doorgronden dan ik gedacht had. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk dat Marie ook een hele prettige therapeut is, waarbij ik me heel erg op mijn gemak voelde.


Het gaat trouwens wel een stuk beter met mij, met die ene sessie ben ik veel bewuster geworden dat ik het kind in mij liefde en vertrouwen moet geven en dat ze nu veilig is. Ik praat elke dag tegen mezelf en ik schrijf veel op, hoe ik me voel en waar ik aan wil werken.


Ik merk toch aan kleine dingen dat ik veel gehad heb aan de sessies. Ik voel me rustiger, kan beter tegen kritiek, voel me vrolijker en mijn nagels zijn nog steeds lang :)


Na de sessies heb ik de verschillende pijntjes een plekje kunnen geven, en heb ik het gevoel dat ik dichterbij mijn echte 'ik' ben gekomen. Ik was al op de goede weg door niet meer weg te lopen voor mijn angsten, Marie heeft mij het inzicht gegeven om beter met ze om te gaan. En vooral het goede te halen uit elke ervaring. Het resultaat is dat ik van binnen niet zo rusteloos meer ben, en van buiten durf ik weer vrolijker te zijn.


Ik ben nog altijd gestopt met roken dankzij je therapie. Echt geweldig. Nooit meer zin erin gehad. Elke keer als ik een roker ziet voel ik iets van compassie opkomen.


Weet je nog dat ik bij je kwam met een fobie en dat ik niet durfde te reizen?
Jij zei dat je in mij een sterk persoon zag die alles kan; zelfs zoiets als de Paris-Dakar.
Sindsdien heb ik op persoonlijk/emotioneel gebied veel stapjes gemaakt.
Ik ben wel al een tijd werkloos en dus hard op zoek naar een leuke baan.
Daarom doe ik mee aan een sollicitatie in de vorm van een video voor World Chief Explorer.
Een jaar lang reizen!
Ik dacht meteen aan jou.
Jij geloofde in me toen ik het niet deed! En nu durf ik het :)
Bedankt voor de fijne sessies!

Na drie sessies hypnotherapie kan ik wel zeggen dat het mij enorm heeft geholpen. Het is alweer een tijdje geleden en sinds die tijd ben ik rustiger (vooral in mijn hoofd), kan beter relativeren en kan beter mijn eigen grenzen aangeven.  Dit geeft mij heel veel rust en ik ben er een stuk vrolijker van geworden. Dit alles van een paar sessies hypnotherapie. De sessies zelf vond ik heel bijzonder, vooral omdat er toch wel het een en ander omhoog komt waarvan je niet had verwacht dat dit onbewust nog meegedragen wordt. Ik werk er nog ieder dag aan en maak hierbij dankbaar gebruik van de handvatten die Marie mij heeft gegeven.


Mijn ervaring met de hypotherapie kan ik alleen maar als positief omschrijven.

Van te voren dacht ik dat ik echt onder hypnose zou gaan maar dat was niet zo.

Wel werd ik bewust gemaakt van de ervaringen in mijn jeugd die ervoor hadden gezorgd dat ik mezelf met eten beloonde of troostte.

Na enkele sessies merkte ik al dat ik beter met gevoelens van honger om kon gaan en dat het zelfs op mijn hele emotionele leven een positieve uitwerking had. Mijn doel was om een dieet te kunnen volhouden en ik ben blij om te kunnen zeggen dat dat gelukt is.

Na beëindiging van de therapie ben ik op een rustige wijze af gaan vallen en dat hou ik tot nu toe vol.

Voor iedereen die twijfelt, wil ik zeggen, probeer het gun dit jezelf.


Hartelijk dank voor je mailtje. Tot nu toe heb ik een aantal confrontaties gehad met wat kleine (dunnere) spinnen. Hier kon ik redelijk goed mee omgaan. Ik merk dat ik de situatie beter kan relativeren en niet direct in m’n angst 'schiet'. Ik weet nog niet hoe het is als de spin van een groter formaat is, maar tot nu toe merk ik wel dat ik fysiek minder heftig reageer.

Ik heb nog geen situatie gehad met een mot, mocht ik daarvan nu helemaal in de stress schieten, zou ik graag nog een keer bij je langs komen, maar voor nu denk ik dat ik er zelf een beetje mee uit de voeten kan.

In ieder geval alvast bedankt voor het weghalen van de scherpe randjes en de angst draagbaar maken.


Ik ben nu inmiddels een paar maanden verder na ons laatste sessie. En ik vond het tijd om jou een mailtje te sturen over mij vooruitgang. Het gaat ontzettend goed met me en zit heerlijk in me vel. Gaat alleen maar beter en beter. Kan echt zeggen dat ik nu gelukkiger mens ben. Onze sessies hebben daar zeker aan bijgedragen. Om een paar dingen te noemen:

- ik ben aan het trainen voor de CPC halve marathon en daarvoor ben ik tot nu toe al 18 kilo afgevallen.

- ik ben ook aan het daten met een hele leuke dame. Die op veel fronten bij me aansluit.

- werktechnisch gezien gaat het ook erg goed. Ik heb net een beoordelingsgesprek gehad. Dat was meer dan positief te noemen. Nogmaals bedankt voor de erg nuttige sessies. Ik vond het erg prettig om met jou te praten!


Na al veel diëten geprobeerd te hebben, besloot ik de oorzaak van mijn overgewicht aan te pakken, patronen van vroeger los te laten en een andere manier vinden van omgaan met problemen.

"Toevalligerwijs" lees ik een artikel over hypnotherapie en maak meteen een afspraak. Ik wist niet wat te verwachten en vond het toch wel heel spannend. Het eerste gesprek was verkennen van mijn issues en patronen. De 2e sessie begon de hypnotherapie, en daar kwamen dingen uit mijn onderbewustzijn boven, die ik mij niet gerealiseerd had, sommige dingen wel maar ik leerde er op een andere manier mee om te gaan en naar te kijken. Ik had absoluut niet het gevoel dat ik de controle kwijt was tijdens de hypnose, integendeel, ik leerde tijdens de hypnose weer controle te krijgen over mijn eigen leven en hoe ik op een constructieve manier om kan gaan met problemen. Door de hypnose is het gevoel dat ik goed ben zoals ik ben, in mijn hart, in mijn kern gaan zitten waardoor ik sterker in mijn leven sta. Ik heb geleerd op een andere manier naar mijzelf en ook naar andere mensen uit mijn leven te kijken.

De hypo therapie heeft mij veel goed gedaan, zeker niet alleen voor het afvallen maar voor mijn hele leven.


Het gaat redelijk goed, ik ben 2 kg afgevallen en ik probeer mezelf te vertellen dat, net als bij het stoppen met roken, sommige etenswaren niets toevoegen aan mijn leven. Ik heb sinds ik de laatste keer bij jou was, geen kaaszoutjes meer gegeten dus ik heb goede hoop om voor onze vakantie in sept. Nog wat gewicht te verliezen! Bedankt voor je hulp.


Ik voel me redelijk goed de laatste tijd en vooral rustig en ik wil het graag nu even zonder jou als 'vangnetje' proberen. Heb tussen mijn laatste sessie en nu aantal situaties meegemaakt die ik voor mijn gevoel goed heb geplaatst bij mezelf en dat komt zeker door een groot aantal belangrijke inzichten en handvatten die ik tijdens de sessies heb gekregen! Ik heb ook een soort verzadigd gevoel nu, heb nu even genoeg om mee aan de slag te zijn. Mijn idee is dus om het even zonder je te doen en dan over een tijdje weer af te spreken. In ieder geval ben ik hartstikke blij met het resultaat tot nu toe, dank je wel!


"Ik vond de sessies met Marie heel prettig, zij kon mij goed lezen en heeft mij geholpen om mijn "problemen" meer in perspectief te zien. Daarbij hebben de hypnose-sessies geholpen om dichtbij de pijn te komen en te onderzoeken waar het vandaan kwam.

Na afloop van de hypnose was ik beter in staat om mijn pijnen en onzekerheden een plekje te geven en door te gaan met leven, wat natuurlijk het belangrijkste is!

Ervaringen | Hypnotherapie | Regressietherapie | Afslanken | EFT | Coaching | Regio Den Haag
Ervaringen van clienten over hypnotherapie. Lees hier de verhalen over de toepassing van hypnotherapie.

Praktijk HaRT

Hypnotherapie | Regressietherapie | Afslanken | EFT | Coaching

eerdere ervaringen ervaringen